Zomerfruit

Zomerfruit is volledig beschikbaar in de maanden Mei tot en met November. Als eerste worden de aardbeien verkocht. Aangezien wij erg afhankelijk zijn van zomers weer kan het voorkomen dat de aardbeien niet altijd vanaf begin mei beschikbaar zijn. Onze aardbeien zijn 1 jarige Ellianny planten en doordragers van de Favori en Harmony. Vanaf 2012 zijn we begonnen met het telen van de aardbeien.

Frambozen

Wij hebben twee soorten frambozen te weten het Sugana en Polka ras. Deze rassen zijn geheel herfst frambozen. Het eerste ras "Sugana" geeft heel goed 2x per jaar vruchten en het zomerras Tulameen. Ongeveer eind Mei (afhankelijk natuurlijk van het zomerweer) beginnen we met plukken en eindigen in November en als er geen vorst is kunnen we zelfs door blijven plukken tot half December.

Bramen

Onze voorraad bramen zijn pas vanaf Juni tot en met November beschikbaar en wij zullen dan ook tijdens deze periode zoveel mogelijk de bramen in onze Streekwinkel aanbieden. Net als bij de frambozen zijn bramen ook vorstgevoelig, hierdoor kan het bij een zeer zachte winterstart in November en December best nog mogelijk zijn dat wij onze bramen beschikbaar hebben. De bramenplanten zijn doornloos en makkelijk te plukken, maar meestal wat zuurder dan de bramen met doorns.

Rode bessen

De rode bessen worden zowel in de kas als buiten de kas geteeld er wordt gewerkt met 4 verschillende rassen. In de kas hebben wij rode bessen van het ras Junifer. Vanaf Juni worden de bessen in de kas geplukt, daarna gaan we over tot het plukken van de buiten rassen Rovada, Red Pull en Rood neus. Door deze werk- en teelwijze kunnen we tot en met oktober blijven plukken.

Kruisbessen

Zowel in de kas als buiten telen wij kruisbessen. Het Captivator ras is doornloos en geeft rode vruchten, deze staat in de kas. Buiten de kas wordt het Himalaki ras geteeld, dit ras geeft zowel rode als witte vruchten en wordt in de maand Juli geplukt.

Pruimen

Sinds 2009 bieden wij ook pruimen aan en worden in onze kas de volgende rassen geteeld: Opal, Hattif, Jeubileum, Reine Victoria en de gele Reine Claude.vanaf augustus tot september en soms als het heel warm is geweest in het voorjaar en zomer kan er al in juli geplukt worden.

Wij verheugen ons op uw bezoek in onze Streekwinkel! Hieronder een aantal foto's van zomerfruit.

Terug naar overzicht

Heeft u vragen? Neem gerust contact op!

Klik hier
Website powered by Modual.